Professionel bisidder uddannelse

Vi kender det efterhånden alle. Konsekvenserne af sygdom, hvordan livet ændrer sig – og belastningerne af de mange udfordringer, der følger med. Måske du kender det fra dit arbejde med mennesker – eller måske du har et familiemedlem, en bekendt eller en kollega, der er ramt af sygdom for en periode eller mister en del af arbejdsevnen permanent.

Men hvad gør du, hvis det bliver nødvendigt at støtte op – eller hvis du har lysten til at støtte op i bredere forstand, som bisidder i fremtiden?

Det kan være udfordrende at løfte opgaven som bisidder. Ikke kun på grund af de menneskelige hensyn, men ligeledes fordi lovgivningen på social- og beskæftigelsesområdet kræver socialjuridisk fokus og argumentation, når der skal balanceres mellem diverse komplekse snitflader.

Bisidderordninger og partsrepræsentation vinder mere og mere frem på de forskellige forvaltningsområder. Frivillige og foreninger har travlt, men også internt i forvaltninger og på private arbejdspladser klædes medarbejdere på til at kunne varetage denne koordinerende opgave. Både for at kunne sikre sagligt godt samarbejde, men også med det formål at have øget fokus på sagsprogression og retssikkerhed.

Hvis du også vil kunne agere bisidder eller måske partsrepræsentant i fremtiden, har du muligheden for en certificering som professionel bisidder igennem Socialjuridisk Institut. Deltagere på uddannelsesforløbet er henholdsvis frivillige bisiddere, rådgivere i patientforeninger og NGO´er, ansatte koordinatorer i offentlige forvaltninger, ansatte i private virksomheder, sundhedspersonale samt jurister m.fl. 

Vores uddannelse giver dig de mest afgørende juridiske værktøjer indenfor den formelle og materielle ret.  Du får indsigt i og viden om lovgivningens mange muligheder og faldgruber – og ikke mindst kombinationen når den er bedst og værst.

Uddannelsen består af 8 moduler med hver deres emne. Der afholdes ikke eksamen, men du modtager et certificeringsbevis, såfremt du deltager i alle moduler.

Du vil på alle moduler blive undervist af socialrådgiver og jurist, cand.jur., Louise Schelde Frederiksen. 

 

Emneopdeling af modulerne:

Modul 1:

Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. 

Modul 2:

Kontanthjælp og uddannelseshjælp.

Modul 3:

Revalidering og ressourceforløb.

Modul 4:

Fleksjob.

Modul 5:

Førtidspension.

Modul 6:

Forvaltningsret, herunder retssikkerheden og din rolle som bisidder eller partsrepræsentant.

Modul 7:

Serviceloven: støtte og hjælpemidler.

 

Modul 8:

Serviceloven og hjælp i hjemmet. 

 

Praktisk information:

Uddannelsen afholdes henholdsvis online eller med fysisk fremmøde i centrum af København. 

Pris for uddannelsen med fysisk fremmøde inkl certificering er 7.995,00 kr. + moms. I alt 9.993,75 kr. inkl. moms. Prisen inkluderer 8 moduler med undervisning, materiale og let forplejning.

Pris for online uddannelsesforløb inkl. certificering er 5.995,00 kr. + moms. I alt 7.493,75 kr. inkl. moms. Prisen inkluderer 8 moduler med undervisning og materiale.  

Tilmeldinger er bindende og der betales forud for opstart via den tilknyttede online platform Learnnow: https://www.learnnow.dk/socialjuridiske-uddannelser, hvor du samtidig får adgang til dit undervisnings- og materialerum. For spørgsmål er du velkommen til at kontakte Louise Schelde Frederiksen på Kontakt@louisescheldefrederiksen.dk

Hvem kan deltage: Alle der ønsker at kunne agere bisidder på frivillig basis, sundhedspersoner, interne koordinatorer i forvaltninger eller fra private virksomheder, patientrådgivere, vejledere, veterankoordinatorer eller aktive i velgørende organisationer m.fl. 

Tilmelding:

Tilmelding sker på www.Learnnow.dk under fanen socialjuridiske uddannelser. Vær opmærksom på holdopstart, når du tilmelder dig, så du får tilmeldt dig det rigtige hold.

Kalender for næste online hold i 2024

OPSTART ONLINE SEPTEMBER 2024

Modul 1: mandag den 23. september fra kl. 18.00-21.00

Modul 2: mandag den 07. oktober fra kl.  18.00-21.00

Modul 3: mandag den 21. oktober fra kl. 18.00-21.00

Modul 4: mandag den 04. november fra kl. 18.00-21.00

Modul 5: mandag den 18. november fra kl. 18.00-21.00

Modul 6: mandag den 02. december fra kl. 18.00-21.00

Modul 7: mandag den 16. december fra kl. 18.00-21.00

Modul 8: mandag den 13. januar fra kl. 18.00-21.00.