Professionel bisidder uddannelse

Vi kender det efterhånden alle. At have et familiemedlem, en bekendt eller en kollega, der bliver ramt af sygdom for en periode eller mister en del af arbejdsevnen permanent.

Men hvad gør du, hvis det bliver nødvendigt at støtte op – eller hvis du har lysten til at støtte bredere op som bisidder i fremtiden?

Det kan være udfordrende at løfte opgaven som bisidder. Ikke kun på grund af de menneskelige hensyn, men ligeledes fordi lovgivningen på social- og beskæftigelsesområdet kræver socialjuridisk fokus og argumentation, når der skal balanceres mellem diverse komplekse snitflader.

Bisidderordninger og partsrepræsentation vinder mere og mere frem på de forskellige forvaltningsområder. Også internt i forvaltninger og organisationer klædes medarbejdere på til at kunne varetage denne koordinerende opgave. Både for at kunne sikre sagligt godt samarbejde, men også med det formål at have øget fokus på sagsprogression og retssikkerheden.

Hvis du også vil kunne agere bisidder eller måske partsrepræsentant i fremtiden, har du muligheden for en certificering som professionel bisidder igennem Socialjuridisk Institut. Deltagere på uddannelsesforløbet er henholdsvis frivillige bisiddere, rådgivere i patientforeninger og NGO´er, ansatte koordinatorer i offentlige forvaltninger samt jurister m.fl. 

Vores uddannelse giver dig de mest afgørende juridiske værktøjer indenfor den formelle og materielle ret.  Du får indsigt i og viden om lovgivningens mange muligheder og faldgrupper – og ikke mindst kombinationen når den er bedst og værst.

Uddannelsen består af 8 moduler med hver deres emne. Der afholdes ikke eksamen, men du modtager et certificeringsbevis, såfremt du deltager i alle moduler.

Du vil på alle moduler blive undervist af socialrådgiver og jurist, cand.jur, Louise Schelde Frederiksen. 

 

Emneopdeling af modulerne:

Modul 1:

Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. 

Modul 2:

Kontanthjælp og uddannelseshjælp.

Modul 3:

Revalidering og ressourceforløb.

Modul 4:

Fleksjob.

Modul 5:

Førtidspension.

Modul 6:

Forvaltningsret, herunder retssikkerheden og din rolle som bisidder eller partsrepræsentant.

Modul 7:

Serviceloven: støtte og hjælpemidler.

 

Modul 8:

Serviceloven og hjælp i hjemmet. 

 

Praktisk information:

Uddannelsen afholdes henholdsvis online og med fysisk fremmøde i Odense centrum. Primært online i forbindelse med COVID-19 situationen. 

Pris for uddannelsen med fysisk fremmøde inkl certificering er 5.995,00 kr + moms. Prisen inkluderer undervisning, materiale og let forplejning.

Pris for online uddannelsesforløb inkl. certificering er 3.996,00 kr. + moms. I alt 4.995,00 kr. inkl. moms. Prisen inkluderer undervisning og materiale.  

Tilmeldinger er bindende og der betales forud for opstart via den tilknyttede online platform Learnnow, hvor du samtidig får adgang til dit undervisningsrum. For spørgsmål er du velkommen til at kontakte Louise Schelde Frederiksen på Lsf@scheldefrederiksenconsult.dk

Hvem kan deltage: Alle der ønsker at kunne agere bisidder på frivillig basis, som fagperson, intern koordinator i forvaltningen eller fx i foreningslivet. Det er også en mulighed for dig, der ønsker at starte op som selvstændig bisidder.

Særligt for online hold:

Tilmelding til online hold sker på www.Learnnow.dk under fanen socialjuridiske uddannelser. Vær opmærksom på holdopstart, når du tilmelder dig, så du får tilmeldt dig det rigtige hold. Du får automatisk adgang til dit online rum, straks efter betaling.

Kalender for det næste hold i 2021

ONLINE OPSTART I august 2021:

Modul 1: mandag den 23. august fra kl. 19-22. (online)

Modul 2: mandag den 30. august fra kl. 19-22. (online)

Modul 3: mandag den 13. september fra kl. 19-22. (online)

Modul 4: mandag den 20. september fra kl. 19-22. (online)

Modul 5: mandag den 04. oktober fra kl. 19-22. (online)

Modul 6: mandag den 11. oktober fra kl. 19-22. (online)

Modul 7: mandag den 25. oktober fra kl. 19-22. (online)

Modul 8: mandag den 01. november fra kl. 19-22. (online)